Svijeće i vijenac za zid koji se ruši

Još od 2015. godine na šetnici između Ulice Milana Rustanbega i Save Jugo Bujkove opasno visi zid. Osim što prijeti padanjem na šetnicu djeluje kao da se urušavaju i sami temelji zgrade.

Grad Rijeka izradio je privremeno rješenje stabilizacije (drvene grede koje drže zid da se ne sruši), a od 2015. godine traje beskonačan put utvrđivanja vlasništva i odgovornosti za pravu sanaciju. Stanje je takvo da je teren u vlasništvu Republike Hrvatske, pa Grad Rijeka vjeruje da vlasnik treba i sanirati stanje dok s druge strane Republika Hrvatska ustupa Gradu Rijeci pravo da napravi što treba.

U proteklih nekoliko godina nekoliko je stanara željno rješavanja problema više puta to pokušavalo i učiniti, zid se nalazi u nizu zapisnika sjednica MO-a, ali u ljeto 2019. godine još nema jasnog plana tko, kako i kada će zid doista i sanirati te vratiti teren građanima jer bez obzira na vlasništvo riječ je o očitom javnom prostoru.

Iznervirani takvim stanjem kao podsjećanje na problem u lipnju smo zapalili svijeće i položili svijeće. Jer mislimo da je preminuo zdrav razum.

Akcija će biti još do konačnog rješavanja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s