Art mašina na Škurinjama: radionica izrade kokedama

Art mašina na Škurinjama: radionica izrade kokedama

Naše omiljene vesele kreativne suradnice iz Art mašine stižu na Škurinje i ove jeseni. Naše prvo druženje 18.10. u 18 sati bit će posvećeno samostalnoj izradi kokedama! Što su to kokedame?

Japanci su oduvijek bili posebni po svojoj minimalističkoj i posebnoj estetici, a iz njihove tradicije upravo dolazi i kokedama kao način uzgajanja biljaka. Naziv kokedama potječe od dvije riječi, koke (mahovina) i dama (kugla). Ovaj način uzgajanja biljaka potječe iz bonsai škole Nearari. Iz prijevoda samog naziva možemo naslutiti da se radi o uzgoju raznih biljaka u kuglama koje su prekrivene mahovinom. Te se biljke oslobađaju oklopa posude, a u isto vrijeme mahovina pomaže kod zadržavanja potrebne vlage. Kokedama je primjer oblikovanja bonsai biljaka te će zasigurno zaluditi sve istinske ljubitelje zelenila, vrtlarenja i neuobičajenih ukrasnih detalja koji podižu svaki prostor. Kokedama izgleda jednako savršeno bilo da se objesi u interijeru ili postavi na stol bez pravog lončića.

Lokacija: Stan (MO Škurinje Save Jugo Bujkova 44)Vrijeme: petak 18.10. u 18 satiBroj mjesta: 15Jedini uvjet: volite raditi rukama i sređivati okućnicu Godine: od 15 do 99 godina starostiVoditelji radionice: Art mašina

Prijave obvezne ispunjavanjem online obrasca ovdje!

Aktivnost se odvija u sklopu programa “27 susjedstava” Rijeka 2020.