“Zoom” doručak s Litvancima: u rupi koje kifle se krije naš kulturni centar?

“Zoom” doručak s Litvancima: u rupi koje kifle se krije naš kulturni centar?

U subotu 21. 11. u 10 sati imamo jedan poseban Zoom doručak na kojem će nam se pridružiti prijatelji iz Litve s kojima već neko vrijeme kroz druženja uz hranu (s rupama) tematiziramo Škurinjski kulturni centar.

Pandemijsko vrijeme nije jednostavno za putovanje iz Litve za Hrvatsku te obrnuto, ali srećom nam sjajna tehnologija pomaže. Susret ćemo se na Zoomu, svatko u udobnosti svoga doma. Nakon zajedničkog kuhanja juhe od gljiva, potom izrade pića kvas (još smo živi! 🙂 u subotu 21. 10. radimo – doručak s rupama. Hoće li to biti uštipci s rupama, neki keks, pecivo ili nešto drugo je na vama. Izaberite recept po volji i podijelite ga s nama.

Ne pričamo o rupama bezveze. One su nešto što nedostaje. Nekakva praznina. Pričat ćemo o tome što prazni prostori znače za zajednicu, koja je njihova vrijednost, što čini prostor praznim. Što praznine treba popuniti. Radionice stripa? 3D printanja? Razgovori? Koncerti? Druženje?

Ovo je obiteljsko druženje na kojem možete sudjelovati s cijelom obitelji bez srama i kompleksa. I nama je prvi put bilo čudno, ali u dobrom društvu… 🙂

Upute za doručak s ovdje:

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail ovdje skurinjskisusjedi@gmail.com