Kritička maštovita šetnja naseljem uz kvARt aplikaciju

Kritička maštovita šetnja naseljem uz kvARt aplikaciju

U petak 20.9. u 17 i 30 sati održat će se kritička šetnja naseljem Škurinje uz demonstraciju, razgovor i razmjenu ideja o aplikaciji kvARt i mogućim intervencijama u uređenje okoliša, područja oko zgrada i sl. Točka okupljanja s koje počinje šetnja je Ulica XIX. udarne divizije (na platou ispred frizerskog salona). U slučaju jake kiše druženje će se održati u Dnevnom boravku (stan MO Škurinje, Save Jugo Bujkova 44).

kvARt je mobilna aplikacija koja funkcionira na temelju AR tehnologije, a zamišljena je kao jednostavan alat za vizualizaciju pojedinih komunalnih i kreativnih ideja pri uređenju vanjskih ambijenata te lakše komunikacije sa zajednicom i stručnim službama u svrhu procjene i realizacije izvedbe zamisli. Npr. ako ste zamislili klupicu na nekom džepu terena pokraj kojeg svaki dan prolazite uz kvARt možete jednostavno osjetiti da li ta ideja funkcionira te potom to usmjeriti prema onima koji klupicu mogu i realizirati.

Aplikacija se razvija uz podršku Primorsko-goranske županije (javne potrebe u tehničkoj kulturi), a razvija ju Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž u suradnji sa stručnim suradnicima,