Radionica dizajniranja kvartovskog fanzina

Radionica dizajniranja kvartovskog fanzina

Mali škurinjski kvartovski uradi sam časopis se neće sam dizajnirati, a sjajna je to prilika da nešto zajedno iz prve ruke naučimo o čarolijama grafičkog oblikovanja.

U petak 11.10. i subotu 12.10. u našem Škurinjskom kulturnom centru (dnevni boravak MO, Bujkova 44) pozvani ste na radionicu dizajniranja publikacija. Sve ono o čemu novinarska ekipa vrijedno piše vama će biti poligon za kreativnu igru i rad na dizajnu.

Da sve ima glavu i rep pobrinut će se Ana Labudović, talentirana majstorica te grafička urednica fanzina. Ana je iskusna i inovativna grafička dizajnerica, obrazovana u inozemstvu. Nakon završavanja Hyper Island School of New Media (Švedska) odlazi na praksu u Vasava Artworks (Španjolska), nakon čega radi kao freelance dizajnerica i urednica za izdavačku kuću Maomao koja joj objavljuje dvije knjige o grafičkom dizajnu. Radi kao art direktorica za digitalnu agenciju Inventa do 2013. godine, kad se odlučuje u potpunosti posvetiti vlastitoj praksi. Djeluje kroz više disciplina s fokusom na (digitalnu) produkciju za nezavisnu kulturu i civilno društvo. Fascinirana je odnosom prema tehnologiji te s mrežama, privatnošću, (pri)rodom i društvom. Izlagala je na skupnim izložbama: Izložba hrvatskog dizajna, Zgraf, Secção de Multimadeira, Jezgrene membrane, Napusti Normalne Naprave, Science Fiction itd.

Lokacija: Stan (MO Škurinje Save Jugo Bujkova 44)Vrijeme: petak 11.10. u 18 sati i subota 12.10. u 10 satiBroj mjesta: 15Jedini uvjet: volite nešto škrabati i uvijek se pitate kako nastaju ti super časopisi. 🙂 Godine: od 15 do 99 godina starostiVoditelji radionice: Ana Labudović (dizajnerica) te posebni gosti

Prijave obvezne na linku!

Aktivnosti/projekt “Balkonsko novinarstvo” organizira Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž uz financijski potporu Primorsko-goranske županije u sklopu programa “27 susjedstava” Rijeka 2020.