Razgovor s arhitektima: Škurinjski kulturni centar iliti kako zaokružiti urbanističku nedovršenost

Razgovor s arhitektima: Škurinjski kulturni centar iliti kako zaokružiti urbanističku nedovršenost

Kad razmišljamo o pokretanju ili realizaciji prostora kulturnog centra uobičajeno je promišljati ideju kroz ideju fizičkog prostora zamišljajući neku adekvatnu zgradu ili već postojeći prostor kojeg je moguće prilagoditi svrsi.

Škurinjska ideja kulturnog centra je suprotna ideji promišljanja prostora na fizički način i ne podrazumijeva nužno fizičku realizaciju koja niti ne postoji u dosadašnjem urbanističkom planu. Ideja kulturnog centra bavi se svim „softverskim“ prostorima realizacije takve ideje. Što je moguće učiniti kada nam okolnosti ne dozvoljavaju razvoj, a kultura se ipak događa?

Nema boljih za promišljanje o ovome od arhitekata s kojima ćemo porazgovarati o temi,

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti sudjelovanje na mail skurinjskisusjedi@gmail.com.

Gorana Stipeč Brlić – arhitektica sa ljubljanskom diplomom i riječkom adresom. Voditeljica je A.radionice za srednjoškolce i Sekcije mladih Društva arhitekata u Rijeci. Arhitektonsku praksu provodi kroz svoj studio AO16. Vanjski je suradnik Građevinskog fakulteta u Rijeci. Aktualna je predsjednica Društva arhitekata Rijeka. U slobodno vrijeme se druži sa prijateljima, fotografira i bori se sa vjetrenjačama.