Zoom sat kuhanja: radimo zajedno juhu od litvanskih gljiva

Zoom sat kuhanja: radimo zajedno juhu od litvanskih gljiva

Da se ljudi najbolje spajaju preko želuca, stara je stvar. A kako mi gradimo jako lijepe odnose s ekipom iz Litve, s dalekog Baltika, koja zna kako graditi zajednicu kroz umjetnosti i kulturu naša jesenska aktivnost nije imala dileme – idemo kuhati.

Pandemijsko vrijeme nije jednostavno za putovanje iz Litve za Hrvatsku te obrnuto, ali srećom nam sjajna tehnologija pomaže. Susret ćemo se na Zoomu, svatko u udobnosti svoga doma, a uz virtualno druženje pripremiti i večeru – juhu od gljiva.

Večer kuhanja uz litvanske kulinarske mentore održat će se u četvrtak 1. listopada, u 18 sati, a trajat će do 19 i 30 sati. Kroz to ćemo raspravljati kako bi bilo fora takve tečajeve održavati redovno u sanjanom Škurinjskom kulturnom centru, a i što nam još finog s Baltika mogu poslati. 🙂

Sudjelovanje je besplatno, a potrebna je prijava na mail skurinjskisusjedi@gmail.com s obzirom da je broj mjesta ograničen. Oko potrebne logistike (nabavka gljiva i drugih sastojaka) dogovaramo se po prijavi. 🙂

P.S. Fotografija je ilustrativna, vidjet ćemo kakva će ispasti naša juha. 🙂

Aktivnost se odvija uz podršku programa The Solidarity in Action organizacije MitOst, a provode ih kao projekt “Zoom(ing) cultural centre – From there it really is all visible” suradnički litvanska organizacija Performatyvus dizainas i riječka Udruga za urbanu regeneraciju “Kuraž”. Aktivnosti su dio programa 27 susjedstava Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.