Balkonske novine 01: Jedinstven narodni škurinjski fanzin

Balkonske novine 01: Jedinstven narodni škurinjski fanzin

Prvo u povijesti malo škurinjskog glasilo izašlo je iz naše tvornice ove godine. Radili smo na jedan stvarno poseban način – pisali smo sami, uređivali smo sami, dizajnirali smo sami, a vodili su nas stručnjaci koji znaju kako nastaju mediji, časopisi, fanzini… I tiskarska tehnika je bila posebna, pa nam je pomogao jedinstveni risograf koji svemu pruža jedan poseban art uradi sam osjećaj.

Naš pristup prema našem naselju je uvijek pozitivan, pa tamo gdje drugi vide nevolje mi smo samo vidjeli prilike, mogućnosti, neku bolju budućnost…. Recimo da je velika tema prvog broja – brdo. Da, upravo to naše brdo u kojem vidimo puno šansi.

U fizičkom obliku fanzin se može nabaviti besplatno u kafiću Bellini i dućanu Tommy (Save Jugo Bujkove), MO Škurinje, fitnes centru Olympic, a možda vam ga je i poneki susjed ubacio u poštu.

Digitalni PDF može se preuzeti na linku (baš ga preuzmite i onda pogledajte kao poseban PDF):

Broj je objavljen uz podršku javnih potreba u kulturi Primorsko-goranske županije, u sklopu razvoja programa 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Na sljedećem broju radimo kroz zimu i rano proljeće 2020. godine. Svi zainteresirani mogu se javiti na mail skurinjskisusjedi@gmail.com.

Nositelj i provoditelj aktivnosti je neprofitna organizacija Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž.