Građani javljaju i pitaju: Tko mora pokupiti posječenu vegetaciju nakon akcije čišćenja okućnice?

Građani javljaju i pitaju: Tko mora pokupiti posječenu vegetaciju nakon akcije čišćenja okućnice?

Taman negdje u svibnju kada su popustile odredbe o karanteni grupa stanara u ulici Škurinjskih žrtava, blizu lokalnog igrališta, odlučila je samostalno počistiti divlje naraslu vegetaciju oko zgrade, u njenoj neposrednoj okućnici.

Tako postupaju mnogi stanovnici naselja što je pozitivna praksa koja rezultira ljepšim ambijentom, pa je i s guštom istaknuta na Facebook stranici Škurinjski susjedi onda kada se događala. No stanari javljaju, a i svaki prolaznik može vidjeti, nije sve prošlo super.

Prenosimo ključan dio reakcije:

“Nakon akcije čišćenja ostalo je pitanje gdje smeće odstraniti – u regularni otpad on ne može ići, pa je potrebna intervencija službi nadležnih za održavanje javnih površina. Ostvarena je komunikacija s Mjesnim odborom Škurinje koji je i iskazao pozitivnu volju, ali uz proslijeđeno objašnjenje da površina nije dio javno održavanih, da te da komunalno poduzeće “Čistoća” nije u mogućnosti prikupljeno pokupiti. Od tada su prošli mjeseci i ništa se nije dogodilo osim što se je sve osušilo pa je sada i ružnije. Bez nekog posebno upiranja prstom pitanje je – koji je točan put realizacije i rješavanja svih sličnih pitanja, za sve buduće akcije u toj i drugim ulicama. Kome se točno javiti, što točno pitati, kako točno predstaviti problem. Komunalni redar? Čistoća? Netko treći?” Prikupljeno već mjesecima leži na istom mjestu, na glavnoj stazi koja je put do igrališta, nije ni lijepo za vidjeti jer se sada sve i osušilo, a može privlačiti i zmije, štakore i slične životinje.”

Pridružujemo se pitanju, a čim dobijemo točne odgovore veselo ih javljamo. S još većim veseljem veselimo se tome da će se smeće pokupiti. 🙂

Imate li slične probleme uvijek nam ih možete poslati, a mi ćemo pokušati saznati točan odgovor, ispravan put i tako na ovoj stranici stvoriti bazu znanja za sve zainteresirane za aktivnosti unapređenja kvalitete života.