Legendarni predsjednik NK Rijeke i firme koja je gradila Škurinje: nitko nije vjerovao da tu može nastati naselje

Legendarni predsjednik NK Rijeke i firme koja je gradila Škurinje: nitko nije vjerovao da tu može nastati naselje

Ljubo Španjol, predsjednik HNK Rijeka tih važnih godina, od 1972. do 1978. godine, kada je NK Rijeka ušla u prvu jugoslavensku ligu i počela osvajati kupove, ostat će zauvijek upamćen kao jedan od najuspješnijih ličnosti dragog nam kluba.

No sve manje ljudi zna da je on jedna od najodgovornijih osoba za izgradnju škurinjskog naselja jer je upravo baš tih godina vodio poduzeće Adriamont odnosno Adriagradnju koje je gradilo naselje, što bi se reklo od glave do pete.

U ljetnom izdanju županijskog lista Zeleno&plavo Škurinje je obrađeno kroz velik kvalitetan tekstualni i fotografski prilog, a neke od najvažnijih izjava dao je upravo Ljubo Španjol, sada umirovljenik s puno sjećanja na to davno razdoblje. Bez uništavanja integriteta teksta prenosimo fotografije Španjolovih izjava, a vama svakako preporuka pronaći Zeleno&plavo ako postoji još koji primjerak po gradu ili županiji.

Španjol objašnjava kako se krenulo u izgradnju, zašto su neke stvari otišle u krivom pravcu te kako je naposljetku nestala društvena infrastruktura.