Možemo li napraviti škurinjsku klupaonicu?: iskaz interesa za radom na “tvornici klupica”

Možemo li napraviti škurinjsku klupaonicu?: iskaz interesa za radom na “tvornici klupica”

Svi znaju da ako čega nedostaje to su uvijek – klupice. Nema ih ispred portuna, nema ih dosta u popularnim parkićima, nema ih uz igralište, nema ih uz šetnicu… Javne instance koje se inače brinu za dio tih potreba sigurno ih ne mogu sve zadovoljiti, a i koncept ne mora uvijek biti adekvatan. Mislimo da je dobro biti samostalno motiviran napraviti sam klupica kada je potrebna nekoj skupini ljudi. Imamo i neke dokaze.

1.Trebamo prenosive klupice

Kada smo radili klupice u Bujkovoj na dječjem igralištu iz njihovog šetanja po terenu vidimo koliko su bile društvene i potrebne. Na žalost, nespretno postupanje i ponekad delikventsko ponašanje smanjuju njihov broj, ali potvrđuju ono što želimo reći – trebamo takve klupice. Povoljne, prenosive tamo gdje nam trebaju, da ih možemo sami napraviti i ukrasiti po guštu.

2.Možemo napraviti knjižnicu alata

Ono na čemu također radimo je koncept male knjižnice alata, recimo mjesta za razmjenu i posudbu alata koje nam se inače ne isplati samostalno kupovati. Nešto sitno već imamo, ali dosta toga treba i nabaviti. A treba s time i znati raditi. 🙂

x.Postoje spretne ruke

Kada se spoji potreba za klupicama i knjižnica alata, nedostaje još samo jedno – spretne ruke koje koncept znaju pretvarati u praksu. Ljudi koji mogu povremeno izdvojiti par sati kroz tjedan dana ne bi li nastala klupica za ekipu, djecu, baku… Pokazati drugima kako se to radi. Izgurati neki svoj koncept. Eksperimentirati s dizajnom i materijalima.

1 + 2 + x = sreća veća

Kako ne znamo postoji li i može li se uopće skupiti takva ekipica treba probati. Zato molimo vas ispunite ovaj iskaz interesa ako vam je išta od ovoga zanimljivo. Podaci se koriste isključivo za tu svrhu, a po završetku zajednički ćemo se sastati i nadamo se dogovoriti rad u kvartovskoj klupaonici. 🙂 Ako se promašili prvi link na iskaz – ovdje.

Rezultat je naravno – sreća veća! 🙂