Pogled s balkona: nastaje škurinjski dio gradilišta ceste D-403, jedne od najvažnijih prometnica u Hrvatskoj

Pogled s balkona: nastaje škurinjski dio gradilišta ceste D-403, jedne od najvažnijih prometnica u Hrvatskoj

Prostor buduće ceste koja je temelj razvoja riječke luke dočekao je prve bagere i čišćenje terena, a sljedećih mjeseci njihova dinamika će se osjetiti i na škurinjskom brdu.

Škurinje nije baš anonimno i nepoznato naselje – bar za naziv Škurinje zna se od Njemačke do Makedonije s obzirom da većina prometa riječkom zaobilaznicom prolazi i kroz čvorište i dva tunela koja ime nose upravo po naselju. Osim tako Škurinje pod svjetla reflektora može doći i pri izvedbi kakvog velikog infrastrukturnog zahvata, a jedan upravo kreće – to je izgradnja ceste D-403.  

Usamljeni bager podno čvora Škurinje uvod je u posao izgradnje ceste čije osnovno značenje je povezivanje riječke luke kao jedne od osnovnih luka u Europi na transeuropsku prometnu mrežu’. 

Ona je temeljni uvjet za privlačenje koncesionara na novoizgrađeni kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali.  Trasa D-403 duga je nepuna tri kilometra no, radi se gotovo sigurno o najzahtjevnijoj prometnici u povijesti hrvatske cestogradnje.

Najveći dio trase u duljini od 3 km je zapravo u objektima – tu je tunel od 1250 metara – tunel Podmurvica, dva vijadukta – Pioppi i Mlaka te podvožnjak ispod željezničke pruge’

Gospodarski ovo je izrazito važna prometnica jer je uvjet razvoja potpuno novog kontejnerskog terminala koji će riječku luku učiniti ravnopravnijom sjevernojadranskim konkurentima.

Nastanak ceste sljedećih godina bit će zanimljivo pratiti sa škurinjskih balkona koji imaju pogled, a svakako po završetku jer će okoliš izgledati znatno drugačije kao i način kretanja – spuštanje autom od Škurinja do legendarne “Industrijske” trajat će nekoliko minuta.