Pogled s balkona: nastaje škurinjski dio gradilišta ceste D-403, jedne od najvažnijih prometnica u Hrvatskoj

Pogled s balkona: nastaje škurinjski dio gradilišta ceste D-403, jedne od najvažnijih prometnica u Hrvatskoj

Prostor buduće ceste koja je temelj razvoja riječke luke dočekao je prve bagere i čišćenje terena, a sljedećih mjeseci njihova dinamika će se osjetiti i na škurinjskom brdu.

Škurinje nije baš anonimno i nepoznato naselje – bar za naziv Škurinje zna se od Njemačke do Makedonije s obzirom da većina prometa riječkom zaobilaznicom prolazi i kroz čvorište i dva tunela koja ime nose upravo po naselju. Osim tako Škurinje pod svjetla reflektora može doći i pri izvedbi kakvog velikog infrastrukturnog zahvata, a jedan upravo kreće – to je izgradnja ceste D-403.  

Usamljeni bager podno čvora Škurinje uvod je u posao izgradnje ceste čije osnovno značenje je povezivanje riječke luke kao jedne od osnovnih luka u Europi na transeuropsku prometnu mrežu’. 

Ona je temeljni uvjet za privlačenje koncesionara na novoizgrađeni kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali.  Trasa D-403 duga je nepuna tri kilometra no, radi se gotovo sigurno o najzahtjevnijoj prometnici u povijesti hrvatske cestogradnje.

Najveći dio trase u duljini od 3 km je zapravo u objektima – tu je tunel od 1250 metara – tunel Podmurvica, dva vijadukta – Pioppi i Mlaka te podvožnjak ispod željezničke pruge’

Gospodarski ovo je izrazito važna prometnica jer je uvjet razvoja potpuno novog kontejnerskog terminala koji će riječku luku učiniti ravnopravnijom sjevernojadranskim konkurentima.

https://twitter.com/mejs/status/1298743667419734017?s=20

Nastanak ceste sljedećih godina bit će zanimljivo pratiti sa škurinjskih balkona koji imaju pogled, a svakako po završetku jer će okoliš izgledati znatno drugačije kao i način kretanja – spuštanje autom od Škurinja do legendarne “Industrijske” trajat će nekoliko minuta.