Dobrodošli: novo škurinjsko internet igralište

Dobrodošli: novo škurinjsko internet igralište

Od sada Škurinje ima pravo internet igralište, parkić, dom…što god zamislimo. 🙂

Bok.

Dobrodošli na novo web odredište inicijative Škurinjski susjedi. Radili smo na njemu tako da postane prava mala kvartovska platforma za informiranje, raspravljanje, razmjenu i pokretanje akcija na planu poboljšanja naselja, posebno u smjeru održivog razvoja.

Što ga čini. 

Prije svega tu je središnja web stranica na čijoj naslovnici će se redovito pojavljivati ključne novosti, pozivi na događanja, radionice ili pak neke posebne priče iz naselja. 

Tu je potom navigacija kroz koju možete vidjeti i lakše pregledati dubinu sadržaja te istražiti željeni materijal. Tu su i projekti koje radi Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž ukratko predstavljeni, pa o njima možete saznati pokoju crticu. 

Na dnu stranice i ispod svakog članka je vrlo važan detalj – pretplata na primanje besplatnog newslettera. Suštinski riječ je o tome da ako želite povremeno (stvarno povremeno jer nema hiperprodukcije) izravne pozivnice na događanja ili najvažnije priče možete to ostvariti primanjem mailchimp newslettera. Sve što treba je upisati mail i ime i prezime. Kada vam dosadi možete se odjaviti. 

I mali slatkiš – virtualni forum. Forumi su prije društvenih mreža bili glavni gospodari razgovora na internetu, danas nisu toliko popularni, ali su jako važni za koncentrirani razgovor i prijenos raznih oblika sadržaja. Ekipe sa Škurinja ima po cijelom svijetu, a ima i tema koje vrijedi raspraviti. Po Facebook grupama i Viberima sve se lako izgubi, ovdje možemo biti malo koncentriraniji. Na forumu je potrebna jednostavna registracija.

Poznato je da je naš glavni cilj Škurinjski kulturni centar te vjera da kultura na pozitivne načine može obogatiti naše živote pa će i sadržaj biti time obilježen. Posebno moramo istaknuti vjeru u održivi razvoj i zelene teme. 

Web je financiran u sklopu projekta Senzorna mikrokompostana podržanog kroz program Zeleni val projekta Rijeka 2020 s 27 500 kuna koje su uložene u tiskanje posebnog broja kvartovskog fanzina greenzina, dizajn, programiranje i održavanje platforme. Članovi Udruge za urbanu regeneraciju Kuraž u tom su projektu volonteri. 

Svi zainteresirani za rad svakako se mogu uključiti, pisati, slati svoje priče, ideje, fotografije, video radove (…) neka je ovo pravi virtualni kutak Škurinja s mirisom kreativnosti i dobrog društva. 

Hvala na čitanju.