Prijave kreću: Pokretanje Škurinjskog čitateljskog kluba

Prijave kreću: Pokretanje Škurinjskog čitateljskog kluba

Mnogi od nas vole čitati dobre knjige, ali pojedini vole o njima i razgovarati, dijeliti iskustva s drugima, kritizirati, analizirati, ali i provesti vrijeme u ugodnom društvu. 

Sve zajedno spaja budući Škurinjski čitateljski klub.

Zainteresirani se mogu javiti za sudjelovanje u takvom klubu, a potom ćemo se dogovoriti o susretima i čitanju pojedinih knjiga. Obično jedan čitateljski klub čita jednu istu knjigu te je ona predmet druženja i razgovora uz kakvo dobro piće. Nalazit ćemo se ovisno o epidemiološkoj situaciji, a svakako na otvorenom kroz proljeće i ljeto. 

Prijave se primaju na mail skurinjskisusjedi@gmail.com.

Knjige ćemo posuđivati u Gradskoj knjižnici Rijeka i njenom Gradskom bibliobusu gdje je najveća ponuda naslova od književnosti do publicistike. 

Vrijedi reći da upravo članom Gradskom bibliobusa možete postati 4. 12. na stajalištu u Save Jugo Bujkovoj (blizu zgrade s garažama i MO-a) od 11 do 14 sati kada je učlanjivanje potpuno besplatno za sve stanovnike Škurinja i one koji će koristiti upravo to stajalište. 

Istog dana moći ćete preuzeti prvi naslov koji ćemo čitati “Ernestove djevice” Tomislava Zagode. 

“Ernest Čuček radi kao koordinator u Uredu za nacionalne manjine. Nakon smrti supruge Svetlane Trajković odaje se opojnom društvu alkohola i tuge. Godinu dana poslije nesretnog događaja odlazi po službenoj dužnosti na izložbu uskrsnih pisanica u Zagrebu gdje upoznaje mladu učiteljicu Elenu. Započinje s njom vezu koja ga vraća u život. Elena je lijepa, mila, podatna i nastrojena prema alternativi (medicinskoj, kozmetičkoj, duhovnoj…).

Zbog prirode posla Ernest često putuje. I tako na svečanoj proslavi Dana Mađara u Osijeku upoznaje Tamaru Nađ. Tamara je plesala čardaš u piroš čizmicama i bacala iskre po dvorani paleći erotsku maštu svih prisutnih. Ernest nikada u životu nije vidio ništa izazovnije. Nije joj odolio. Otada Ernest vodi paralelni život na relaciji Zagreb–Osijek.

No to nije sve. Njegova se situacija posve zakomplicira kad se pojavi i treća žena, žena koju naprosto nije mogao odbiti…”

Aktivnost se odvija u sklopu projekta Škurinjski kulturni centar u sklopu programa 27 susjedstva Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.