Top 5 (malih) škurinjskih art fora

Top 5 (malih) škurinjskih art fora

Škurinje je naselje koje ne vrvi s previše kulturnih i umjetničkih prizora, nema ni kulturnog ni društvenog centra, ali ima nekoliko momenata, fora i prizora koji nas vesele i pokazuju put čega bi bilo fora imati i više.

Izabrali smo 5 komada, a ako ima još neki koji se vama dopada, javite.

Šareni bibliobus u Bujkovoj

Gradski bibliobus Gradske knjižnice Rijeka kada prometuje redovito obično na Škurinje stiže petkom i zasigurno je na tih sat, dva najkulturnija točka u naselju. Šareno ruho koje mu je dao slikar Ivo Matošić posebno obilježava ulicu.

Grafiti kraj osnovne

Još tamo od 1997. godine zid uz igralište Osnovne škole Ivana Zajca poligon je talentiranih slikara ulice. Iako je ta ranija postavka radova bila i atraktivnija, na zidovima se redovito nešto šareno događa. A i ovo zelenilo koje je obraslo ogradicu nam se fino uklapa…

Instalacija u Negrievoj

O Betoniranim sjećanjima smo već puno pisali i cijelu priču možete provjeriti ovdje. Riječ je o prvoj instalaciji tog tipa u naselju, pokušaju da se prostori uređuju i artom, a ne samo unificiranim parkićima.

Portunska knjižnica

Kao protitip knjižnice odnosno točke razmjene knjiga među susjedima koju se može imati i u portunu jedna je pripremljena u Škurinjskih žrtava 32. Jednak model mogu pripremiti svi zainteresirani, skupo nije, a korisno može biti…

Mural na “starom okretištu”

Zidovi naselja prilično su ispunjeni navijačkim natpisima koji ističu da je ovo Rijeka, Škurinje i Armada, a neki nude i malo više poput onog na “starom okretištu” petice. Osim što ističu spajanje dva naselja ključni motivi Rijeke ispričani su dopadljiv način, a jedina šteta je da je od svih baš on najviše izblijedio.

Javite svoje favorite, ideje i možda propuštene bisere na skurinjskisusjedi@gmail.com.