U garaži održan susret “Škurinje – kultura s pogledom”: u duhu priče i naselja

U garaži održan susret “Škurinje – kultura s pogledom”: u duhu priče i naselja

U kontekstu zeznute pandemije i mjera koje ograničavaju gdje ćemo i kako ćemo priveli smo kraju našu prvu fazu rada na Škurinjskom kulturnom centru u sklopu programa 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Točka za jedan kraj i novi početak nije mogla biti bolja – garaža. U garažama su nastali neki najbolji bendovi, u garažama su nastale neke najbolje firme, pa što ne bi jednog dana pričali borbene i tvrdili da je tamo nastao i jedan super – kulturni centar. 🙂

Kao što mnogi znaju, a čini nam se mnogi i ne, jedna zgrada u Bujkovoj ima i dvije etaže garaža. Nekad je tu bilo puno malih poslova (video klub, dućan papirnica, vinarija…), ali od kada su to pojeli trgovački centri tu je još samo dostavna pizza Gala.

Zahvaljujući susjedu Igoru (hvala!) to popodne imali smo i mi svoju garažu. Napravili smo lijepu atmosferu, a onda poslušali povjesničara Marka Medveda, 3D majstoricu Anitu Pešut, dizajnericu Anu Labudović, arhitekte Marina Nižića i Goranu Stipeč Brlić, te udrugu za performativni dizajn iz Litve s kojima smo lijepo zaključili priču oko prve faze rada na Škurinjskom kulturnom centru. Dovršili smo i mural u obližnjem parkiću, a po reakcijama djece to je pun pogodak. Moramo pronaći još neki zid za šaranje. 🙂

Veliko hvala svima koji su navratili (moglo nas je biti samo dvadesetak) i pomogli u bilo kojem aspektu na tom događanju, ali i svih ovih godina. Ova posebno nije bila jednostavna, ali vjerujemo da će se sve sabrati i da ćemo moći nastaviti svojom stazom.

Ovih par fotografija za uspomenu, a ostalo kada se stišaju emocije i napišu sva izvješća. 🙂

“Susjed, posudiš garažu? Ma imamo neko predavanje.” Novo normalno.